Zadic
per en 4 Febrer 2019
823 Vistes

Anar-se'n d'Erasmus mola, i si és a Itàlia, més. Això sí, la beca en si (els diners, dic) no és el que es diu per tirar coets, a part d'arribar una mica tard; anem, que com depenguis d'ella per menjar, el portes clar. L'opció de treballar durant la teva Erasmus per treure't uns diners extres és una excel·lent solució. Alguna idea sobre això?

 

No et preocupis que nosaltres t'ajudem amb aquests cinc treballs per treure uns diners extres mentre estàs d'Erasmus. Tingues en compte, això sí, que el treball a temps parcial és l'únic compatible amb la beca. Però anem, que si una estada a l'estranger amplia horitzons i treballar forja el caràcter, sortiràs d'aquí amb un caràcter molt ampli i un horitzó forjadísimo ...

Trabajarenitalia

1. Hostaleria

Ja ho cantaven Julián i companyia, "Treu la bota, Maria ...". Un treball ideal per a Erasmus per la seva flexibilitat, les seves baixes exigències pel que fa a qualificació de refereix i, sobretot, perquè els Erasmus solen estar familiaritzats amb l'ambient; T'imagines treballant en aquest bar que organitza aquestes festes Erasmus tan tremendonas?

 

Treballar de cambrer o rentaplats mentre estàs d'Erasmus és una de les formes més comunes i socorregudes de treure unes gosses i de pas millorar l'idioma (no necessàriament el del país amfitrió) i conèixer un altre ambient. Preguntar no costa res ...

 

2. Typical Italian

Ja que estàs a Itàlia, aprofita per fer un treball d'aquests que s'aprenen a Itàlia com enlloc. Pizzaiolo, mafiós, xulo de platja ... No, vingui, de debò; en el sector del turisme i l'agricultura és on més treball temporal es mou a Itàlia (com passa a Espanya, d'altra banda).

 

Així, és molt fàcil trobar feina en aquests sectors, i una oferta amplíssima per tota la geografia italiana. Pots treballar durant períodes molt diversos (hores, dies, setmanes ...) carregant maletes o recollint fruita, per exemple. El millor és que trobaràs Itàlia real.

 

3. Student Ambassador de Spotahome

Ens vas a permetre fer una miqueta d'agència de contractació: ¿has pensat en convertir-te en Student Ambassador de Spotahome? Bàsicament es tracta de facilitar la immersió cultural als estudiants nouvinguts a una ciutat nova que tu coneixes bé. Ajudar-los a conèixer la ciutat, buscar casa, integrar-se en l'ambient estudiantil ...

 

Per exemple, portes mig Erasmus a Milà d'aquests bé intensos, t'has patejat la ciutat i els seus racons de banda a banda, coneixes el món universitari i per descomptat et defenses amb l'idioma ... Ets l'ambaixador perfecte que estem buscant en Spotahome!

 

4. Idiomes

Els treballs on sigui important dominar diversos idiomes poden ser una excel·lent alternativa per guanyar-se uns dinerets d'Erasmus. A tu, a part d'un italià suficient, l'espanyol se't suposa, però com més millor. Els idiomes són valorats en qualsevol nínxol professional, i més en un context tan internacionalitzat com l'Europa actual.

 

Des fer classes en una acadèmia (o pel teu compte) fins a realitzar petites traduccions (o no tan petites), passant per fer les teves passos com a guia turístic (bé, com a acompanyant turístic per no enxampar-se els dits), hi ha centenars d'opcions ...

 

5. Treballs amb projecció

A Itàlia pots treballar en més o menys les mateixes condicions que a Espanya, són mercats laborals similars en general. Però si et tempta viure a Itàlia després de la teva Erasmus, potser t'interessi informar-te sobre com està el mercat laboral que més t'interessi. Aquí tens un punt de partida per a cercar.

 

Però clar, això depèn molt del que estiguis estudiant o cap a on vulguis orientar el teu futur professional. En aquest sentit, pots aprofitar la teva estada Erasmus per intentar fer unes pràctiques o "ficar el cap" d'alguna manera en el sector que t'agradi.

 

I encara que nosaltres anem a deixar-ho ja, adona't que la cosa no acaba aquí, que hi ha moltíssimes possibilitats. Tot és buscar, estar obert a noves experiències i tenir una mica d'imaginació. Assabenta't també dels detalls del programa Erasmus +, pot ser que t'interessi. I aquí pots assabentar-te de com està la cosa si et planteges treballar com a freelance a Itàlia.

 

¿Vas treballar durant la teva Erasmus? Alguna valuosa informació que vulguis compartir amb el món?

Sigues el primer a qui li agrada això.